Viborg Domkirke

Domkirke, Viborg

Viborg Domkirke er med sin historie og beliggenhed i hjertet af Viborg byens største turistattraktion. Udover kirkegængerne kommer der ca. 100.000 besøgende om året.

I respekt for Domkirkens kulturhistorie og med henblik på, at kunne tilbyde andagtsøgende såvel som turister mere optimale forhold, ønskes der dels forbedrede ankomstforhold og dels etableret nye og bedre servicefaciliteter i form af toiletter, venterum, udstillingsrum samt depot.

Servicefaciliteterne ønskes indrettet under våbenhuset, hvor de eksisterende rum med karakteristiske hvælvinger og et særligt dagslys kan skabe spændende rum der på fornem vis kan medvirke til at understøtte den bygningshistoriske udvikling. Herudover ønskes Domkirkens butik, med udsalg af diverse artikler, indrettet med et mere nutidigt design og med funktioner der kan bidrage til at skabe bedre forhold for kirkens personale og de mange turister.

Fresker og kupler, der lider af alvorlige skader, kan istandsættes, takket være en donation fra Augustinus Fonden, således at de historiske og kulturelle værdier, som Joakim Skovgaards malerier indeholder, kan bevares. Disse istandsættelser og forbedringer vil skabe en mere tilgængelig domkirke. Derudover har A P Møller Fonden bevilliget midler til at realisere yderligere to adskilte enheder; kororgel og revitalisering/transformation af våbenhus, kirke og krypten.

Den kommende transformation af de omgivende historiske bygninger, Landsretten og den tidligere rådhusbygning, medfører uden tvivl et fremtidigt større besøgstal. Der vil dermed være et aktuelt og øget behov for at gennemføre de ønskede forbedringer, så Viborg Domsogns Menighedsråd kan tilbyde en kirke såvel som en turistattraktion, der er fuldt tilgængelig for alle, der måtte ønske at besøge dette smukke kulturhistoriske sted.

Ydelserne for projektet omfatter nødvendige rådgivningsydelser frem til og med godkendelse af fondsansøgning.​​

Fakta om byggeriet

Hos D|K2 er vi eksperter i bygherrerådgivning i hele Danmark

Bygherre:

Viborg Domsogns Menighedsråd

Byggeriets lokation:

Viborg

Anlægssum:

15 MDKK

Udført:

Opgaven er afleveret i 2016

Opgavens art:

Bygherrerådgivning i forbindelse med projekter i

Viborg Domkirke frem til fondsansøgning​

Byggeriets lokation:

Viborg

Kontakt os allerede i dag

​Vi vil gerne høre mere om din opgave, så vi kan udarbejde et uforpligtende og godt tilbud til dig. Kontakt vores afdeling i Aarhus på 86 13 14 47 eller vores afdeling i København på telefon 30 66 51 47, hvis du har spørgsmål til vores priser og ydelser, eller hvis du vil høre mere om, hvad vi kan tilbyde dig.

Kontakt os i dag