Naturpark Amager

Naturpark

Naturstyrelsen, By & Havn, Københavns Kommune, Tårnby Kommune og Dragør Kommune har dannet et partnerskab for at udvikle en bynær naturpark på Amager i en skala og med en vision, der er helt ulig andre rekreative naturområder i Danmark.

Det er visionen, at Naturpark Amager skal opleves som ét sammenhængende landskab, der forbinder den tætte by med naturens åbne vidder og skove. Derfor skal der videreudvikles på over over 3.500 hektar fra Amager Fælled i nord til Kongelunden til Amagers sydkyst.

Projektet omfatter en realiseringen af en række fysiske anlæg – tre hovedindgange og fire blå støttepunkter – som skal være med til, at Naturpark Amagers sammenhængende landskab tæt på Københavns centrum bliver langt mere kendt og benyttet, også af nye brugergrupper, som ikke til daglig gør brug af naturparkens mange friluftsmuligheder og naturoplevelser.

Udviklingen af Naturpark Amager skal bygge på et bredt vidensgrundlag, hvorfor der inddrages international viden og erfaringer om naturparker ved andre storbyer, og der samarbejdes med store uddannelsesinstitutioner.

Fakta om byggeriet

Bygherre:

Naturstyrelsen, Københavns Kommune og By&Havn

Byggeriets lokation:

Amager

Anlægssum:

3.500 hektar

Udført:

Afsluttet i 2023

Opgavens art:

Udbudsrådgivning i forbindelse med etablering af en række fysiske anlæg

Kontakt os allerede i dag

​Vi vil gerne høre mere om din opgave, så vi kan udarbejde et uforpligtende og godt tilbud til dig. Kontakt vores afdeling i Aarhus på 86 13 14 47 eller vores afdeling i København på telefon 30 66 51 47, hvis du har spørgsmål til vores priser og ydelser, eller hvis du vil høre mere om, hvad vi kan tilbyde dig.

Kontakt os i dag