AROS

ARoS Aarhus Kunstmuseum

Projektet omfatter en opførelse af et nyt kunstmuseum i Aarhus på 17.000 m² for Aarhus Kommune, Aarhus Kunstmuseum. ARoS Kunstmuseum er centralt placeret i Aarhus midtby. Bygningen består af ni etager med i alt 17.700 m2, og er formet som en kube. Ønsket var at skabe en moderne kunstbygning, som skulle indgå i sammenspil med områdets øvrige arkitektoniske profiler som Erhvervsarkivet, Ting- og Arresthuset, Musikhuset og Rådhuset, og som i sig selv udgør et stykke oplevelsesorienteret arkitektur

Igennem kuben er der lagt et snit, der udgør den såkaldte museumsgade, der forbinder Vester Allé med haven foran Musikhuset, som inviterer byens borgere indenfor.

Opgaven er frem til kort før aflevering udført i Byggeplandata regi og herefter overdraget til færdiggørelse i D|K2 Bygherrerådgivning.

Opgaven er gennemført som en åben international arkitektkonkurrence med efterfølgende projektering og udbud af byggeopgaven på grundlag af hovedprojekt.

Fakta om byggeriet

Bygherre:

Aarhus Kommune / Aarhus kunstmuseum

Byggeriets lokation:

Aarhus Midtby

Anlægssum:

DKK ca. 300 mio.

Udført:

Opgaven er afleveret i 2004

Opgavens art:

Opførelse af et nyt kunstmuseum i Aarhus midtby

Opgaven udføres i fagentreprise

Byggeriets størrelse:

Ca. 17.000 m2

Kontakt os allerede i dag

​Vi vil gerne høre mere om din opgave, så vi kan udarbejde et uforpligtende og godt tilbud til dig. Kontakt vores afdeling i Aarhus på 86 13 14 47 eller vores afdeling i København på telefon 30 66 51 47, hvis du har spørgsmål til vores priser og ydelser, eller hvis du vil høre mere om, hvad vi kan tilbyde dig.

Kontakt os i dag