Moesgaard Museum

Moesgaard Museum, Højbjerg

Projektet omfattede en opførelse af en ny udstillingsbygning med tilhørende backstagearealer, herunder magasiner, med et samlet areal på 15.500 m².

De daværende bygninger havde længe ikke kunnet imødekomme behovet for tidssvarende udstillinger og kunne ikke mere rumme de mange aktiviteter på museet og universitetsinstituttet. Med den nye udstillingsbygning har Moesgård Museum fået mulighed for at samle og integrere en række faciliteter og dermed åbne for en langt bedre og mere alsidig betjening af publikum, end det hidtil havde været muligt.

Moesgaard Museum er opført i et enestående naturområde, hvorfra den nye udstillingsbygning vokser frem af landskabet med en tagflade på ca. 13.000 m², og

fremstår dermed som en bakke blandt andre bakker. Imponerende placerer det nye museum sig i det kuperede terræn. Ved ankomst ind i museet, er bygningen formet som et varieret terrasselandskab inspireret af arkæologiske udgravninger, hvor historiens lag gradvist afdækkes. Fra hovedindgangen og gennem foyeren overskueliggøres museet med udsigt til de store udstillingsrum i forskellige niveauer. Det nye Moesgård Museum bredder sig over tre niveauer, der bindes sammen af to store trapper, som er med til at give museumsgængerne en klar fornemmelse af at befinde sig på en bakke.

Uden at gå på kompromis med det æstetiske har energi og bæredygtighed været tænkt ind fra starten af projektet. Museet lever op til kravene i lavenergiklasse 1.

Fakta om byggeriet

Bygherre:

Moesgaard Museum

Byggeriets lokation:

Højbjerg

Anlægssum:

Ca. DKK 360 mio. ekskl. moms

Udført:

Opgaven er afleveret i 2014

Opgavens art:

Opførelse af ny udstillingsbygning med tilhørende backstagearealer

Opgaven udføres i hovedentreprise

Byggeriets størrelse:

Ca. 15.500 m2

Kontakt os allerede i dag

​Vi vil gerne høre mere om din opgave, så vi kan udarbejde et uforpligtende og godt tilbud til dig. Kontakt vores afdeling i Aarhus på 86 13 14 47 eller vores afdeling i København på telefon 30 66 51 47, hvis du har spørgsmål til vores priser og ydelser, eller hvis du vil høre mere om, hvad vi kan tilbyde dig.

Kontakt os i dag