Ronald McDonald Hus i Odense

Projektet omfatter opførelse af et nyt Ronald McDonald Hus, som tilknyttes Nyt OUH i Odense. I januar 2012 underskriver Region Syddanmark og Ronald McDonald BørneFond en aftale om, at fonden bygger og driver det nye Ronald McDonald Hus ved Nyt OUH i Odense. Det nye Ronald McDonald Hus skal stå klar i 2022 når Nyt OUH skal stå færdigt, så familier med alvorligt syge børn kan bo i huset og dermed være tæt på deres børn imens de er indlagt. Dermed får det nye Ronald McDonald Hus samme funktion som Ronald McDonald Huset i København, ved Rigshospitalet, som har været en stor succes. Der kan bo 12 familier af gangen i det nye hus.

Det nye universitetshospital bliver placeret mellem Syddansk Universitet og motorvejen og skal erstatte det nuværende Odense Universitets Hospital. 

Region Syddanmark har i den forbindelse stillet en grund på 4.000 m2 til rådighed til det nye Ronald McDonald byggeri i nærheden af universitetshospitalets nye ”børneklynge”.

Der lægges i planlægningen stor vægt på at indrette et hus, som skal føles som et midlertidigt hjem for familierne. Der er således fokus på at skabe et hus, hvor der både er fællesrum hvor familierne kan være sammen og dele bekymringer og glæder, samtidig med at huset skal opfylde familiernes behov for at kunne trække sig tilbage og være privat. I sommeren 2017 påbegyndte fonden i samarbejde med arkitekterne og bygherrerådgiveren at udfærdige tegningerne af det nye hus. D|K2 Bygherrerådgivning er valgt til at bistå bygherre i processen, mens Link Arkitektur er arkitektrådgiver på opgaven.​

​​

​Fakta om byggeriet:

Bygherre:

Ronald McDonalds BørneFond

Byggeriets lokation:

Odense

Byggeriets størrelse:

Ca. 1.400 m2

Anlægssum:

Ca. 28 MDKK

Opgavens art:

Opførelse af nyt Ronald McDonalds Hus i Odense

Opgaven udføres i Totalentreprise

Udført:

Opgaven er igangværende og forventes afleveret i 2022

Download PDF