Nyheder og presse

Vi er med i rigtig mange byggeprojekter landet over, og en del af disse projekter bliver der skrevet om både i den lokale og nationale presse. Fagpressen bringer også hyppigt artikler fra byggerier, hvor vi på den ene eller anden måde er involveret.

Nyhederne her på siden er altid aktuelle og fortæller øjebliksbilleder fra de projekter vi er en del af.​

Aalborg kommune og Himmerland Boligforening vinder Byplanprisen 2019

Himmerland Boligforening og Aalborg Kommune har i samspil med investorer og fonde gennemført en stor omdannelse af Tornhøj/Kildeparken i Aalborg Øst. 1100 boliger er renoverede og der er etableret et nyt bydelscenter i Tornhøj. I bydelscenteret indgår et eksisterende bibliotek og kulturhus Trekanten, en ny offentlig park og en ny lys stiforbindelse, der er udvidet og omdannet til bydelens nye hovedgade. Himmerland Boligforening har i forbindelse med Kildeparken 2020 ligeledes opført et sundheds- og kvartershus med mere end 1.000 daglige besøgende. Huset omfatter 7.500 m2 med alle former for sundhedstilbud og en socialøkonomisk cafe. Og det har på mange måder givet et kæmpe løft til det udsatte område. 

Ved Det danske Byplanmøde d. 3. oktober i Køge blev det afsløret, at projektet belønnes med Byplansprisen 2019..

Både en 1. plads og en 2. plads til IBA:

I går aftes vandt IBAs nye bygning en førsteplads i Kolding Kommunes årlige arkitekturkonkurrence i kategorien ”byggeri til offentligt formål”. Begrundelsen fra arkitekt Aksel Fyhn fra arkitektudvalget lød:

"Udvalget ønsker i dag at prisbelønne IBAs bygning i Kolding for en enkelt arkitektur. Bygningen har en særdeles karakterfuld og skulpturel facade, der formidler bygningens indre liv. Der er ikke tale om en ekstravagant bygning rent økonomisk. Men ekstravagant rent æstetisk. Her er brugt få virkemidler med stor effekt."

Også da publikumsprisen i arkitektkonkurrencen skulle uddeles blev IBA hædret. Her fik akademiet...

Børnehavebørn tog første spadestik til deres nye daginstitution

Fredag den 6. september blev byggeriet af den nye daginstitution i Havdrup Vest skudt i gang med spadestik fra en masse af de børn, der skal have deres daglige gang i huset.

Begejstringen var ikke til at tage fejl af, da børnehavebørnene fra Lindebo Børnehave bevæbnet med farvestrålende plastikskovle sammen med borgmester Niels Hörup og flere andre byrådsmedlemmer tog første spadestik til deres kommende, nye daginstitution Eventyrhaven.

Som navnet antyder bliver den nye integrerede daginstitution i Havdrup Vest en...

D. 22. august fejrede vi grundstensnedlæggelse for DOTF nye lokaler!

Efter en voldsom vækst bliver et nyt, større anlæg nødvendigt, da Delta Optical Thin Film A/S har vokset fra sit nuværende lejemål både med hensyn til både produktions- og kontorlokaler. Siden december 2014, har virksomheden oplevet en fordobling af sin omsætning. Dette er opnået ved udvidelse af kundebasen, nye markedsområder og nye applikationer såsom hyperspektral billeddannelse eller laserskanningsmikroskopi. Denne vækst blev understøttet af investeringer i nye coatingmaskiner og teknologier. ”Vi er imidlertid nu i en situation, hvor yderligere vækst ikke er mulig på det nuværende sted”, siger den administrerende direktør Poul Svensgaard.

Derfor besluttede DOTF at flytte ind i nye lokaler på Fremtidsvej 1. Den nye bygning er specialdesignet til at imødekomme de helt specielle behov ved fremstilling af højeffektive optiske filtre. Den nye 2.300 kvadratmeter store bygning giver mulighed for yderligere fire gange vækst og indeholder ”renrum”, kontorer, en kantine og mødelokaler. Parallelt med opførelsen af ​​den nye bygning, der skal være klar i efteråret 2020, vil vi anskaffe ny belægningsteknologi. ”Vi har tænkt hårdt på den optimale arbejdsgang til vores filterproduktion og optimeret bygningens layout i overensstemmelse hermed. Sammen med den nyeste coatingteknologi vil vi være i stand til at betjene vores kunder endnu bedre ”, kommenterer CTO Henrik Fabricius.

Efter entreprenør-konkurs: Nu får Solrød-børn "eventyrlig institution"

Det er endnu engang lykkes for Solrød Kommune at puste liv i planerne om en innovativ og nytænkende daginstitution til børnene i Havdrup, efter entreprenøren i første omgang gik konkurs.

Der bliver både højt til loftet og masser af plads til både leg, læring og eventyr i Solrøds kommende daginstitution, som skal ligge i Havdrup. Det står klart, efter kommunen er lykkes med at finde en ny entreprenør til at løfte projektet.

"Det har aldrig været en hemmelighed, at forventninger til vores kommende, eventyrlige og innovative daginstitution i Havdrup vest fra starten af har været tårnhøje..

Første spadestik blev taget mandag formiddag til ny daginstitution i Smørum. Indvielse forventes 1. juni 2020.

Lige nu er det en stor, åben mark, men fra næste år skal det efter planen myldre med pædagoger og børn - rigtigt mange børn.

En ny daginstitution i Smørum med plads til 136 børn skal opføres nord for Kirkevangen, mellem Smørumnedre og Smørumovre, og den forventes klar 1. juni 2020, til overdragelse efter sommerferien. Mandag formiddag blev de første skridt taget, da der var indbudt til første spadestik. Her var rerpræsentanter for både politikere og administration i Egedal Kommune troppet op på åstedet, sammen med...

Læs hele artiklen​

D|K2 Bygherrerådgivning vinder taktstokken til nyt børne- og ungeunivers på Stigsborg Havnefront

Aalborg Kommune har udpeget bygherrerådgiveren til det store udbud af opførelsen af et børne- og ungeunivers i den nye Nørresundby-bydel på Stigsborg Havnefront. Valget faldt på D|K2 Bygherrerådgivning, der skal trække i trådene, så det samlede skole- og dagtilbud står klar til indflytning i 2023. 

Teamet, D|K2 Bygherrerådgivning stiller med, har en solid portefølje, der tæller adskillige skole- og uddannelsesbyggerier, og de får brug for al den erfaring, de kan mønstre. Ambitionerne er nemlig store for børne- og ungeuniverset, der bliver...

Læs hele artiklen​

Nyt Parkeringshus i Egedal By

NCC har vundet udbuddet om det nye parkeringshus i Egedal By Stationsområdet.

Parkeringshuset bliver et offentligt parkeringshus, som udbygges i takt med, at Egedal By udbygges. Parkeringshuset vil i første etape rumme cirka 280 parkeringspladser fordelt på fire etager. Parkeringshuset bygges i den nordvestlige del af Egedal By Stationsområdet og første etape forventes at stå klar til brug i 2020. Parkeringshuset bidrager til, at der vil være tilstrækkeligt med parkeringspladser i Egedal By og i området ved Egedal Station..

Læs hele artiklen​

​​

​​

D|K2 vinder bygherrerådgivning på Ny Skole i Hørning

D|K2 Bygherrerådgivning har sammen med Autens, Etos Ingeniører og Dansk Miljørådgivning vundet opgaven med bygherrerådgivningen på en ny skole i Hørning for Skanderborg Kommune.Den spændende opgave omfatter etablering af en 3-sporet skole med tilhørende udefaciliteter, beliggende i et bølgende, åbent landskab. Skolen udføres i to etaper, hvoraf første etape skal rumme faciliteter for 0-3. klasse. Opgaven rummer tillige en solid bruger-inddragelses-proces, der bygger videre på det arbejde, Skanderborg Kommune allerede har været igennem, og som har resulteret i et arkitektonisk-pædagogisk program, der rummer visioner og ambitioner for den kommende folkeskole. Den ny skole kommer til at erstatte den nuværende Bakkeskole, og kommer til at indskrive sig i den grønne ring, der er et rekreativt område, der omkranser Hørning, og hvor skole, institution, idræt og rekreative funktioner sammen skal finde plads.​

Nyt campus for UC SYD i det centrale Kolding

D|K2 Bygherrerådgivning har afsluttet arbejdet med bedømmelsen af forslagene til arkitektkonkurrencen for UC SYD’s ny campus i Kolding, og der er udpeget en vinder. Forslaget fra C.C. Contractor, der er udarbejdet sammen med CUBO Arkitekter, Møller & Grønborg samt HAMI Consult, tildeles den spændende opgave.

Den nye campus gør det muligt at huse tre nye uddannelser i Kolding samt de nuværende Kolding-baserede uddannelser til pædagog og pædagogisk assistent. Det har været vigtigt for UC SYD at få et fleksibelt hus, der kan tilpasses nye behov, da uddannelses behovene løbende ændrer sig. Den nye campus skal rumme 900 studerende på cirka 9.900 kvm.

Det nye byggeri forventes at stå klar til at tage imod studerende og brugere i september 2021

Arkitektur til aktivt friluftsliv og naturoplevelser skal åbneDanmarks mest besøgte naturpark op

Danmarks mest besøgte naturpark, Naturpark Amager, vil om få år kunne byde sine

mere end én million årlige besøgende velkommen gennem nye, letgenkendelige

hovedindgange langs Ørestad og samlingssteder for naturoplevelser og

friluftsaktiviteter som kajak, fiskeri og badning langs kysten ved Kalvebod Fælled og

Amager Fælled...

Læs hele artiklen​

Ny spændende daginstitution i Smørum

Børnehaven i Smørum, som D|K2 er bygherrerådgiver på, nærmer sig realisering. 

Den nye daginstitution i Smørum er indpasset i landskabet med sine to etager i en organisk form, hvilket giver plads til en stor, rummelig og grøn legeplads med områder til mange forskellige slags lege, og overdækkede arealer...

Læs hele artiklen​

​​

Århus: Graven 3  |  8000 Århus C  |  86 13 14 47  |  lkj@d-k2.dk

Hørsholm: Agern alle 24  |  2970 Hørsholm  |  30 66 51 47  |  mk@d-k2.dk  |  CVR: 27569714